במחקר זה שנערך על ידי זובאיר מ. יונוסי, מומחה מוביל במחלות כבד, המוקד היה בהבנת הבעיה הבריאותית הגלובלית ההולכת ומתגברת: מחלת כבד שומני לא אלכוהולי (NAFLD). עם העלייה בהשמנת יתר ובסוכרת מסוג 2, NAFLD הפכה לנפוצה יותר ויותר, מה שמוביל למצבי כבד חמורים פוטנציאליים. יונוסי חקר את המורכבויות של מחלה זו, במיוחד את הצורה המתקדמת שלה הידועה כסטאטו-הפטיטיס לא אלכוהולית (NASH).
המחקר נועד לחשוף את המנגנונים הבסיסיים של NAFLD, ולחקור גורמים גנטיים וסביבתיים התורמים להתקדמותה. יונוסי וצוות המחקר התעמקו במורכבויות המחלה, וחקרו את ההשפעה שלה על חיי החולים, כולל הקשר שלה למחלת כליות כרונית, בעיות לב וכלי דם ודום נשימה בשינה.
כדי להבין את המחלה טוב יותר, החוקרים חיפשו שיטות אבחון לא פולשניות וטיפולים יעילים. המחקר הדגיש את החשיבות של אבחון מדויק, בהתחשב בנטל הכלכלי שהוא מטיל וההשפעה העמוקה שלו על איכות חיי החולים.
למרות המאמצים המתמשכים, המחקר הדגיש את האתגרים במציאת טיפולים יעילים. כיום, ירידה במשקל והגברת הפעילות הגופנית נותרים השיטות היחידות שהוכחו להפחתת ההשפעות של NAFLD. יתר על כן, המחקר הדגיש את הצורך הדחוף בתוכניות מודעות גלובליות להעלאת המודעות הציבורית לגבי NAFLD והסיכונים הכרוכים בה. מודעות כזו, בשילוב עם מאמצי מחקר מתמשכים, היא קריטית לשינוי מסלולה של משבר בריאותי מתעצם זה.