במחקר שנקרא מחקר שיבולת שועל והתנגדות לאינסולין (OMA-IR), חוקרים חקרו את ההשפעה של התערבות שיבולת שועל של יומיים בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 לא מאוזנת. במהלך המחקר, 15 חולים קיבלו שיבולת שועל למשך יומיים במהלך אשפוזם, בעוד קבוצה אחרת קיבלה רק תזונה מותאמת לסוכרת. המחקר מצא שחולים שצרכו שיבולת שועל נזקקו באופן משמעותי לפחות אינסולין (82.0±30.3 ו-69.9±29.9IU לעומת 112±36.2IU; P<0.001) בהשוואה לקבוצת הביקורת. חשוב לציין שהפחתה זו במינוני האינסולין לא פגעה בבקרה המטבולית. בנוסף, ההשפעות החיוביות של התערבות שיבולת שועל נמשכו מספר שבועות, כפי שמצביעים על רמות HbA1c נמוכות יותר שנצפו ארבעה שבועות לאחר ההתערבות.