בשנת 2020, החוקרים מר אשיש ס. קאושיק, הגברת לאריסה ג’. סטרט והמר רוברט א’. סורג’ ערכו מחקר פורץ דרך על כאב כרוני והתערבויות תזונתיות. תוך התמקדות בלחץ חמצוני ודלקת, גורמים תורמים נפוצים לכאב, המחקר חקר שיטות אלטרנטיביות לטיפול בכאב כרוני, נושא נפוץ המשפיע על מיליונים.
טיפולים מסורתיים, במיוחד אופיואידים, מציבים אתגרים בשל תופעות לוואי ו חששות מ שימוש לרעה. החוקרים חקרו דיאטות עשירות בנוגדי חמצון, דלות בפחמימות ועוקבות אחר הדפוס הים תיכוני. דיאטות דלות פחמימות הפחיתו באופן משמעותי את הלחץ החמצוני וסמני הדלקת, והציעו הקלה מוחשית בכאב כרוני. באופן דומה, הדיאטה הים תיכונית, המדגישה פירות, ירקות, דגנים מלאים ושומנים בריאים, הראתה הבטחה בטיפול בכאב.
המחקר הדגיש את הצורך במחקר נוסף, בהתחשב במגבלות כגון המספר הקטן של מחקרים ואתגרים בתקינת התערבויות. הוא גם הדגיש את החשיבות של התייחסות לגורמים חברתיים-כלכליים ותרבותיים בעת מתן הנחיות תזונתיות ספציפיות, תוך הבטחת סבירות ומוכנות תרבותית בהמלצות התזונתיות.
למעשה, המחקר של קאושיק, סטרט וסורג’ חשף דרכים מבטיחות לטיפול בכאב כרוני באמצעות התערבויות תזונתיות מותאמות אישית, והעניק תקווה לאנשים הסובלים ממצב מגביל זה.