במאמר זה, מר מסעוד סאדיק בוטה מהמכון הלאומי למדעי המזון וטכנולוגיה, אוניברסיטת החקלאות, פייסלאבאד, פקיסטן, ועמיתיו, הסבירו על הפיטוכימיקלים הנסתרים והטענות הבריאותיות של פרי האפרסמון (Diospyros kaki).
המחברים דנו בחשיבותו של האפרסמון כפרי מזין עם פרופיל פיטוכימי עשיר. הם הדגישו את תפקידם של מולקולות ביואקטיביות מסוימות באפרסמון, כגון פרואנתוציאנידינים, קרוטנואידים, טאנינים, פלבנואידים, אנתוציאנידינים וקאצ’ין.
המחברים דנו גם ביתרונות הבריאותיים של האפרסמון, כגון יכולתו להפחית נזק חמצוני, תכונותיו האנטי-ממאירות והאנטי-מלנוגניות, ויעילותו בהרגעת פערים הקשורים לאורח חיים כגון מחלות לב וכלי דם וסוכרת.
המחברים הכירו במגבלות של האפרסמון, כגון טעמו העפיץ והיווצרות של דיוספרובזוארים. עם זאת, הם הגיעו למסקנה שהיתרונות הבריאותיים של האפרסמון עולים על חסרונות אלה.
המחברים קראו למחקר משולב ולמטא-אנליזה כדי לשפר את ההבנה של היתרונות הבריאותיים של האפרסמון.