במחקר זה, מר יואן-לו לו מהמכון הלאומי לארכיאולוגיה, האקדמיה הסינית למדעי החברה, בייג’ינג, סין, ועמיתיו, הסבירו על ההיסטוריה והארכיאולוגיה של האפרסמון בסין.
המחברים דנו במוצאו של האפרסמון בסין ובפיזורו ברחבי המדינה. הם הדגישו את חשיבותו של האפרסמון בתרבות הסינית, ואת ההתייחסויות הרבות אליו בכתבים היסטוריים, בשירה ובציור.
המחברים סקרו את הממצאים הארכיאולוגיים הקשורים לאפרסמון, כולל זרעים, עלים ופירות מאובנים. הם ציינו כי הממצאים הארכיאולוגיים מצביעים על כך שהאפרסמון בוית בסין לפני למעלה מ-7,000 שנה.
המחברים הגיעו למסקנה שהאפרסמון הוא פרי בעל חשיבות תרבותית והיסטורית רבה בסין. הם קראו למחקרים נוספים כדי להבין טוב יותר את ההיסטוריה והארכיאולוגיה של האפרסמון.
מסקנות לגבי השפעות אנטי-אייג’ינג
בנוסף למסקנות שהם הגיעו לגבי ההיסטוריה והארכיאולוגיה של האפרסמון, המחברים גם סקרו מחקרים שבדקו את ההשפעות האנטי-אייג’ינג של האפרסמון. מחקרים אלה הראו כי האפרסמון עשוי להועיל במניעת או עיכוב תהליך ההזדקנות, הודות לתכונותיו נוגדות החמצון והאנטי-דלקתיות.
לדוגמה, מחקר אחד הראה כי תמצית של פרי האפרסמון עשויה להגן על תאי עור מפני נזק חמצוני. מחקר אחר הראה כי תמצית של עלי האפרסמון עשויה להפחית את הדלקת בגוף.
המחברים הגיעו למסקנה כי מחקרים נוספים נדרשים כדי לאשר את ההשפעות האנטי-אייג’ינג של האפרסמון, אך ממצאים קודמים מצביעים על כך שהאפרסמון עשוי להיות מקור פוטנציאלי לטיפולים אנטי-אייג’ינג.