מחקר זה בחן את ההשפעות של משקה ג’ל אנרגיה לספורטאים העשוי מזרעי צ’יה על סיבולת של שחקני כדורגל וקטרגל. המחקר כלל 22 שחקנים ששתחו את משקה הג’ל מצ’יה לפני אימונים פעמיים בשבוע במשך חמישה שבועות. התוצאות הראו שהשחקנים שצרכו את משקה הג’ל מצ’יה חוו עלייה משמעותית בנפח החמצן המקסימלי שלהם (VO2 max), שהוא מדד לסיבולת. במילים פשוטות, זה אומר שהשחקנים ששתחו את משקה הג’ל מצ’יה היו מסוגלים לבצע טוב יותר ולסבול פעילות גופנית למשך זמן ארוך יותר. המחקר מציע שמשקאות ספורט מבוססי זרעי צ’יה יכולים לספק אנרגיה נוספת לספורטאים, ולעזור להם לשפר את הביצועים שלהם במהלך אימונים ומשחקים.