מטרת המחקר הייתה להבין את רמות ויטמין B12 בבשר בקר נא ומבושל. ויטמין B12 חיוני לתפקודי גוף שונים, כמו סינתזת DNA. הם גילו שלשרירי בקר שונים יש רמות שונות של ויטמין B12, הנעות בין 0.7 ל-1.5 מיקרוגרם לכל 100 גרם רקמה. בבשר בקר זוהו שלוש צורות פעילות של ויטמין B12: מתילקובלמין, אדנוסילקובלמין והידרוקסיקובלמין. הצורה הדומיננטית הייתה אדנוסילקובלמין (68% מסך הקובלמינים). לבישול הייתה השפעה מינימלית על תכולת ויטמין B12, כאשר המוצר המטוגן הראה רמה נמוכה ב-32% מאשר בשר נא.
עד כמה אתם מאושרים מ-1 עד 6?
גלו דרך מחשבון האושר שנבנה ע״י פסיכולוגים מאוניברסיטת אוקספורד (100% אנונימי).
באופן כללי, המחקר מצביע על כך שהבשר מכיל רמות גבוהות של ויטמין B12, תרומתו לספק התזונה האנושית חשובה ומשמעותית.