הבריאות שלנו זה הנושא שהכי חשוב לכל אחד מאיתנו, אנחנו לגמרי מודעים לזה. אז לקחנו ברצינות את התהליך הקפדני שכל כתבה שלנו עוברת והנחיות שיבטיחו את התוכן המקצועי ביותר עבורך.
הבהרה: כל המידע והתכנים באתר נועדו למטרת הקניית מידע בלבד ואינם מהווים חוות דעת, המלצה רפואית או תחליף לייעוץ עם גורם רפואי מוסמך. השימוש באתר אינו מחליף את אחריות הגולשים לקבלת ייעוץ מגורם רפואי מוסמך ובכפוף לתנאי השימוש שלנו.
אנשי המקצוע המובילים בתחומם שנבחרו בקפידה ובעלי הסמכות או תארים רלוונטיים בתחום העיסוק שלהם. הנה כמה דוגמאות:
לפני שכל כתבה מתפרסמת באתר היא עוברת 7 שלבים:
בשלב הראשון אנו מנסים להבין מה מעניין אנשים כדי להבין על מה לכתוב. אנו עושים מחקר מקיף על בסיס קבוע כדי לזהות טרנדים ונושאים ספציפיים שאנשים מחפשים מידע עליהם.
אחרי שמצאנו את הנושאים, אנחנו מתחילים לצלול לעומק לכל אחד מהנושאים ולפרק אותם לתתי נושאים. נניח שזיהינו שהרבה אנשים מחפשים מידע על ״חרדה״, כעת נחקור את הביקוש בהתאם לסוגי החרדות שהכי נפוצות, ננסה להבין מה בעולם החרדות מעניין בעיקר אנשים (סימפטומים, התמודדויות וכו׳), כל זאת כדי לדעת על מה לשים דגש בכתיבה.
בשלב הזה ניקח את כל התובנות שמצאנו בסעיף הקודם (מחקר צרכים) ונוריד אותם לבריף מסודר לכותב כך שידע על מה בדיוק לשים את הדגש. הבריף כולל גם מקורות מידע רלוונטיים באתרים סמכותיים שמצאנו, הנחיות אדיטוריאליות ועוד.
נעשה את המאמצים להתאים את הכותב המתאים ביותר לנושא הכותבה מבחינת תחום העיסוק, כך שיוכלו להביא את הנסיון האישי שלהם בתחום, הכל במטרה שהקורא יקבל מקסימום ערך.
אחד העקרונות בגראטוס זה שכל מאמר ״נחתם״ על ידי איש מקצוע אחר כדי לוודא את אמיתות ותקינות המידע שנכתב בכתבה. גם כאן נעשה מאמץ לבחור את איש המקצוע המתאים ביותר בתור בודק של הכתבה.
העורך הראשי עובר על הגרסה הסופית שהבודק אישר ובודק שהכל נעשה בהתאם לבריף שנכתב לכותב הראשי. אם הכל תקין, עוברים לשלב הבא, אחרת – מחזירים לכותב לתיקון.
כחלק מההעלאה לאתר עושים כמה פינישים אחרונים כמו – בחירת תמונה, תיוג ושיוך לקטגוריות מתאימות, הלבשת מקורות מידע ומידע נוסף שנועד להשלים את הכתבה.
בישראל אומרים – העיקר הבריאות.
באנגלית במקום “לבריאות”, אומרים – “God bless you”, כי אין יותר חשוב מהבריאות. זאת הברכה שיש לייחל לה – היא החשובה ביותר.
באנגלית גם אומרים שלא משנה מה קרה לך, “As long as you’ve got your health” – הכל בסדר.
אז קמתם היום בבוקר ואתם קוראים שורות אלו – סימן שאתם בחיים ודי בריאים. זה הרבה. דעו שכ-10,000 (!) איש ברחבי העולם לא התעוררו הבוקר משנת הישרים שלהם (מקור).
לכן כבר יש על מה להיות אסירי תודה.
והרי בריאות זה הרבה, למרות שבעידן הנוכחי אנחנו לוקחים אותה כמובן מאליו ודוחקים אותה הצידה. בריאות זה באמת הרבה, וכדאי לשפר אותה ולהתמקד בה – כי היא העיקר ולא הטפל.
אז הכנו לכם אתר ששם את העיקר במרכז – הבריאות המקודשת שלנו, זאת שמאפשרת לנו מלכתחילה לעסוק בתחביבים, בעבודה, במערכות היחסים. בהכל. זוהי חזרה למקורות.
אה וכן, הכרת תודה גם תורמת לבריאות הפיזית והנפשית, אז באמת משתלם וטוב להכיר תודה. אנחנו מכירים לכם תודה על כך שאתם כאן ביחד איתנו וקוראים באתר שלנו, אז שתהיה לכם קריאה נעימה ומועילה.
מבחינת סדגורו (Sadhguru), אחד המורים הרוחניים הגדולים בעולם, ובניגוד למה שאנשים רבים חושבים – בריאות איננה רק מצב של היעדר מחלה. בריאות היא דבר עמוק, כזה שמתחיל מבפנים ומתארגן מבפנים. הבריאות צריכה לקבל מקום מיוחד של כבוד בעידן הנוכחי, בו אורחות החיים שלנו הופכים לפחות ופחות בריאים.
מסיבה זאת חשוב להטמיע את הבריאות כדרך חיים כבר בגיל צעיר ככל האפשר. הוא מציע שכל אדם ייקח אחריות, יגלה אקטיביות, וייצר לעצמו בריאות, בעצמו – במקום להמתין למערכת הבריאות שתעשה זאת עבורו.
פירוש המילה בריאות באנגלית באה מהמילה “שלם”. כאשר בן אדם מרגיש שלם בתוכו, מבחינה פיזית, נפשית, רגשית ורוחנית – אז הוא יכול להיות בריא”, אומר סדגורו. זה מצב שבו החיים מקפצים ורוטטים בתוכנו. החיים תוססים. החיים חיים. כשזה קורה – אז הבריאות גם מצטרפת.
צריך להתחיל לעבוד על זה מגיל צעיר. מוקדם ככל האפשר. צריך ללמד אנשים צעירים כיצד לחיות בריא – ממש כמו כל מקצוע או מלאכה. יש ללמד אותם מה עליהם לצרוך, כיצד הם צריכים לנהוג, איך הם צריכים לישון, איך הם צריכים להתעורר.
כל אלו היו נחלת הידע האנושי בעבר, אך בדור האחרון הידע הזה הלך לאיבוד, וזאת בשל השפעתן של גישות מערביות שמעוניינות לטפל בסימפטומים של המחלה, לטפל דה-פקטו במחלה, אך לא ביצירת בריאות אמיתית – *בריאות ברת-קיימא*.
בריאות לא ניתנת לנו משום-מקום – היא תחת האחריות שלנו. אין לשבת ולחכות באופן פאסיבי שמערכת הבריאות תייצר לנו בריאות או תעזור לנו בעת צרה, אלא לייצר את הבריאות שלנו בעצמנו. כל ילד צריך ללמוד כיצד להיות קופת החולים שלו עצמו, וזאת בגלל שבריאות ניתן לארגן רק מבפנים.
אז החדשות הטובות הן שחוקרים מאוניברסיטת אוקספורד היוקרתית, כבר עשו עבורנו את העבודה ויצרו מחשבון שידרג את האושר שלך בין המספר 1 ל-6.
כל הזכויות שמורות לאנגורה מדיה בע”מ © התכנים באתר זה מובאים תחת רשיון קריאייטיב קומונס הדורש ייחוס ושחרור זהה
הכירו את מחשבון האושר שתוכנן ע״י פסיכולוגים מאוניברסיטת אוקספורד היוקרתית.
100% אנונימי
מאמרים וטיפים מעשיים שיעזרו לכם לחיות חיים שמחים, מספקים ומאוזנים יותר.